BRASSURROUND 2012 A TORRENT

Alumnes de Periodisme Musical

Els dies 21, 22 i 23 de setembre es va celebrar la sisena edició del festival de música de metalls Brassurround Torrent 2012.

DSC01076

Christian Lindberg durant el concert

Concert SBLM

Spanish Brass amb el pianista Albert Guinovart

 

 

 

 

 

 

Un any més, i ja van sis, Torrent ha aconseguit congregar a un important elenc de professors, solistes i grups de rellevància mundial en aquest camp interpretatiu. Un mèrit que cal atribuir al quintet de metalls Spanish Brass Luur Metalls, organitzador d’aquest i d’altres encontres semblants que com  l’ SBALZ d’Alzira o el Rafelmetall de Rafelbuñol se celebren també a la Comunitat Valenciana.

L’edició del 2011, que va vore modificades les seues dates habituals per motiu del canvi en la titularitat de la gestió de l’Auditori, ha servit per a retre un homenatge als components de la secció de metalls de la ORSTVE (Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola). Alguns d’ells, principalment els solistes, han format part del quadre de professors que han impartit classes en aquesta ocasió: Germán Asensi i Benjamín Moreno (trompetes), Vicente Puertos i Manuel Fernández (trompes), Ximo Vicedo i Stephan Loyer (trombons) i el tuba Mario Torrijo. Completaren aquest quadre, els professors residents que col·laboren habitualment amb el grup Spanish Brass Luur Metalls: Luís González (trompeta), Carlos Gil (trombó), Vicente López (tuba) i Javier Bonet (trompa).

El programa del festival Brassurround Torrent 2012 presentava, com el darrers anys, una doble vessant didàctica i artística. Dins de la part didàctica s’han impartit classes individuals i col·lectives amb cadascun dels mestres participants, a més de realitzar-se altres activitats com presentacions, exposicions d’instruments, classes magistrals i la projecció d’un vídeo titulat “Álvaro vol tocar el trombó. II Part” a càrrec del professor Rafael Polanco. Pel que fa a l’oferta artística, s’oferiren tres concerts. En el primer, celebrat el divendres 21 de gener a les 20h, actuà el quintet de metalls Spanish Brass Luur Metalls junt a Albert Guinovart, interpretant un repertori íntegre d’aquest pianista i compositor com Les Aventures de Monsier Jules, Valsos poétics i Arrebato (estreno absoluto). El concert finalitzà amb Rapsody in silk, un arranjament d’Albert . El concert del segon dia va estar dedicat als professors que intervingueren, en la seua major part, com a solistes interpretant un repertori molt variatEl concert de clausura va córrer a càrrec dels metalls de la OSRTVE i de Christian Lindberg que actuà en qualitat de director, amb obres com Fanfarres litúrgiques, Joe Jack Binglebandit, Prelude to a New Age i Fierabrass. Prèviament, el trombonista suec, havia delectat al públic amb dos interpretacions a solo.

Aquest festival suposa una oportunitat única per escoltar als principals músics de metall del món i aprendre d’ells. Esperem que un esdeveniment així, en el qual participen un gran nombre de músics estudiants i professionals, puga repetir-se en els propers anys.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s