L’Odissea, una proposta artística diferent

El grup d'intèrprets durant l'actuació

El grup d’intèrprets durant l’actuació

Il·lustració d'Ulisses de Joan Castejón

Il·lustració d’Ulisses de Joan Castejón

 

 

 

 

 

 

 

 

Carmen San Pablo

L’Odissea és una proposta artística no massa habitual. Això ho pogué comprovar el públic assistent al concert-espectacle que tingué lloc el passat 9 de gener al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent. La interpretació d’aquesta aventura musical, pictòrica i literària va estar a càrrec d’un grapat d’artistes valencians. Dalt de l’escenari participaren com a intèrprets musicals: Sandra Alfonso (violí i sirena), María Jesús Moreno (clarinet, veu, ocean drum i sirena), Francisco José Pérez (piano) i Miquel Pérez, autor de la música original i intèrpret de guitarra. Els músics estigueren acompanyats per Tomàs Llopis, catedràtic de filologia catalana, qui va fer de rapsode per a narrar les epopeies d’Ulisses. La traducció i les il·lustracions mostrades són obra de Joan Francesc Mira i Joan Castejón, respectivament, mentre que el muntatge visual  li se deu a Ambrós Carrió.

La idea és presentar una recreació sobre el famós viatge del personatge literari creat per la ploma d’Homer. Tot comença quan Telèmac cerca a Ulisses, continua amb Calipso i l’encontre amb Nausica. Desprès Ulisses narra les aventures següents: Ciclops, Escil·la i Caribdis. El viatge acaba amb l’arribada d’Ulisses a sa casa: l’anunci de l’arribada, quan veu sa casa, Argos, Penèlope s’adreça als pretendents, la mort d’Antínous, finalitzant quan Penélope i Ulisses es reconeixen.

La intenció d’aquest concert-espectacle era, segons els propis protagonistes, recrear el viatge a Ítaca i presentar-lo com “una metàfora del viatge intern personal de cadascú”. Els resultats confirmaren l’aposta artística d’aquest grup artístic, integrat majoritàriament per professors i professores d’alguns conservatoris professionals valencians.

homer__0017 homer__0029 homer__0031 homer__0033 homer__0058 homer__0125

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s