Concerts de les nostres agrupacions

Jose Mª Tomás y Tío, president de la Fundación por la Justicia de la Comunitat Valenciana

Jose Mª Tomás y Tío, president de la Fundación por la Justicia de la Comunitat Valenciana

Orquestra simfònica del CPMT

Orquestra simfònica del CPMT

Carmen San Pablo i José Hernandis

 Concert de l’Orquestra d’EE.PP. del CPMT

L’Orquestra de 1er, 2ón i 3er d’Ensenyaments Professionals del CPMT va actuar el passat 13 de febrer baix la batuta de Juan Pablo Hellín. El concert, com es habitual, va tindre lloc al saló d’actes del conservatori, a les 19:15 hores.

Ens varen interpretar Armida al campo d’Egitto RV 699-A, una simfonia de Antonio Vivaldi, formada per tres moviments: I.Allegro, II.Andante,III. Allegro.

El concert continuà amb el Concerto Grosso Nº 1  en Re major d’Arcangelo Corelli, el qual consta de quatre moviments: I. Largo-Allegro-Largo-Allegro, II. Largo-Allegro, III. Largo-Allegro, IV. Allegro.

Per acabar ens oferiren un Suite-Obertura “ Burlesque de Don Quixotte” de G. P. Telemann amb set moviments: I. Obertura, II. El despertar de Don Quijote, III. El ataque a los molinos de viento, IV. Suspiros amorosos por Dulcinea, V. Sancho Panza manteado, VI. El galope de Rocinante y del asno de Sancho Panza, VII. Don Quijote al acostarse.

Cal recalcar que aquest ha sigut el primer concert dirigit per Juan Pablo Hellín com a professor d’orquestra titular del Conservatori de Torrent.

Concert de la banda d’Ensenyaments Professionals del CPMT

El passat 18 de febrer va tindre lloc al saló d’actes un concert a càrrec de la Banda d’EE.PP. del conservatori que agrupava a tots els alumnes dels tres primers anys d’aquests ensenyaments, dirigits pel mestre Juan Pablo Hellín.

El concert constà de dos obres del compositor holandés Jan Van Der Roost: Rikudim, que fou la que obrí el concert, peça composta per quatre moviments, I. Andante moderato, II. Allegretto con eleganza, III. Andante con dolceza i IV. Con moto e follomento. Puszta fou l’obra elegida per a tancar-lo, títol que també consta de quatre moviments, I. Andante moderato. Allegro, II. Tranquillo, III. Allegro Molto i IV. Marcato. Presto. Com a complement del programa es van interpretar The Round Table, de Bert Appermont i Sun Dance de Frank Tichelli.

Lliurament del XII Premi d’interpretació musical Vicent Galbis

L’acte  va començar amb la intervenció de la nostra directora Fani Blanch que va donar pas a Amparo Folgado,  alcaldessa de Torrent. La primera edil va ressaltar la figura del desaparegut Vicent Galbis, posant-lo com a exemple de compromís amb la música per a les generacions futures. Acabats els parlaments, l’alcaldessa junt a la directora del CPMT, procediren a lliurar els premis professionals i els corresponents a la XII del Vicent Galbis, després de la lectura de l’acta a càrrec del secretari del centre, Miguel Llopis.

El lliurament del premi de la XII edició del Premi Vicent Galbis comptà també, entre les parts del programa d’actes, amb un concert a càrrec de l’Orquestra Simfònica del CPMT baix la batuta de Juan Pablo Hellín, que es realitzà al saló d’actes el passat 21 de febrer. Al concert es van interpretar dos obres: en primer lloc, el Concert per a violoncel i orquestra de G. Fauré titulat Élégie op.24 que interpretà Fernando Romaguera, guanyador del premi, junt a l’orquestra. En segon lloc, poguèrem escoltar la obertura de La Clemenza di Tito, K.621, de W. A. Mozart.

Concert solidari per Haití 

El Conservatori Professional de Música de Torrent s’ha caracteritzat sempre per col·laborar amb projectes solidaris. En aquesta ocasió, es tractava de cooperar amb la Fundación por la Justicia amb un concert solidari per Haití. Amb aquest motiu tant filantròpic, l’Orquestra Simfònica del CPMT oferí un concert al saló d’actes del centre, la vesprada del dissabte 2 de març de 2013. Aquest concert tenia la finalitat d’aconseguir fons per a l’escolarització i atenció mèdica, sanitària i nutricional dels xiquets de Tabarre.  Per només 5€ la gent va poder gaudir d’un gran espectacle musical i a més a més va contribuir a ajudar a aquests xiquets i xiquetes haitians.

L’acte començà amb la intervenció del vicedirector Enric Llorens que presentà l’acte. Seguidament, va prendre la paraula el president d’aquesta fundació en la Comunitat Valenciana, José Mª Tomás y Tío, que va descriure de manera crua i alhora emotiva la realitat que viu aquest país.

El programa musical que es va oferir comptava amb un repertori d’obres interpretat en concerts anteriors. En la primera part, l’Orquestra composta pels alumnes de 1er, 2on i 3er curs d’EE.PP. interpretà la Simfonia Armida al campo d’Egitto RV 699-A d’Antonio Vivaldi i la Suite-Obertura Burlesque de Don Quixotte de G.P. Telemann nº88. En la segona part, per a concloure el concert es va interpretar l’obertura de La Clemenza di Tito, K.621 de W. A. Mozart a càrrec de l’Orquestra dels alumnes de 4rt, 5é i 6é d’EE.PP. del CPMT.

Públic assistent al concert

Públic assistent al concert

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s