Ving régards sur l’Enfant Jésus. Chang-Rok Moon, piano

arton1852

Chang-Rok Moon en un momento de su actuación

Chang-Rok Moon en un momento de su actuación

Elisabet Sanchis
Professora de piano del CPMT

El passat 15 de gener a les 19:00h va tenir lloc, a l’aula P02 del Conservatori de Torrent, la interpretació d’aquesta obra de la mà del pianista Chang-Rok Moon.

Vingt regards sur l’Enfant Jésus és una col.lecció de peces per a piano escrites pel compositor francés Olivier Messiaen. Es tracta d’un conjunt de músiques ecléctiques i exhuberants amb les quals Messiaen va arribar a la seua plena maduració com a compositor. La seua peculiar síntesi d´estils caracteritzarà a partir d´aleshores la seua producció: l’herència de Debussy i de l’impresionisme francés en general, l’ús del leitmotiv, els rigurosos estudis sobre el cant dels ocells i la matemàtica exactitud d’una construcció sempre organitzada segons precises geometries caracteritzen aquesta singular composició. Presidint-ho tot, estava la devoció d´un home que va saber convertir les seues conviccions religioses en una constant font d´inspiració.

Considerada una de les obres més importants del repertori pianístic contemporani, Messiaen va dedicar aquesta composició a la seua segon dona, la pianista Yvonne Loriod, qui la va estrenar el 26 de març de 1945 a la Sala Gaveau de Paris.

Chang-Rok Moon va oferir una interpretació molt interessant, carregada de misticisme i d´extremada sensibilitat. La seua elecció d´interpretar aquesta col.lecció amb la partitura pareix obeïr a la idea de transmetre els elements més esencials i més íntims d’aquesta música.

Tant els alumnes assistents com els professors vam gaudir molt del concert i desitgem que Chang torne prompte al Conservatori de Torrent per oferir-nos una altra de les seues magistrals interpretacions.

Otro instante del concierto

Otro instante del concierto

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s