Presentació del Bach Fussion Ensemble

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach

Partitura del concert de Brandenbug No5

Partitura del Concert de Brandenburg No 5

RPO

La gènesi de Bach Fussion Ensemble va néixer d’una idea: ajuntar instruments antics i moderns en la interpretació del repertori musical del gran compositor Johann Sebastian Bach. Aquesta idea ha aconseguit reunir en una mateixa agrupació a vuit extraordinaris intèrprets: David Antich (flauta de bec) que forma part de la Capella de Ministrers i La Dispersione; Francisco Varoch (flauta travessera) component de la Mahler Chamber Orquestra i Luzern Festival; Verena Maria Fitz (violí) membre de Bavarian State Opera de Munich; Enrique Llorens (violí) integrant de La Dispersione; Santiago Cantó (viola) solista de l’Orquestra de Valencia; Adrian van Dongen (violoncel) component de Valencia International Music Festival; Francisco Lluch (contrabaix) membre de la Orquestra de Cadaqués; i Carles Marín (piano) concertista internacional i Premi Mozarteum de Salzburg.

La actuació va tindre lloc el passat 21 de maig al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent. Començà amb el Concert per a dos flautes i corda nº 6 en Fa major, BWV 1057  de J. S. Bach composta en tres temps: Allegro, Andante i Allegro Assai. Seguidament, varen interpretar el Concert de Branderbug nº 5 en Re major BWV 1050 de J. S. Bach, que consta com l’anterior de tres temps: Allegro, Affettuoso i Allegro. Per últim i per a concloure aquest concert s’interpretà el Concert per a piano nº 7 en Sol menor, BWV 1058, de J. S. Bach, dividit també en tres temps: Allegro, Andante i Allegro Assai.

Els afortunats que poguérem assistir, gaudirem d’un concert de gran qualitat interpretativa. Els components de la formació Bach Fussion Ensemble demostraren que són músics virtuosos en les seues respectives especialitats instrumentals, destacant especialment el paper del pianista Carles Marín.

Desprès del concert, quedà clar que la música és un llenguatge artístic que, salvaguardant la qualitat tècnica i interpretativa requerida, admet un tractament tímbric i estilístic flexible, a més de permetre opcions interpretatives diverses. Bach Fussion Ensemble representa una proposta que parteix del mestissatge instrumental per a assolir la interpretació d’un dels repertoris més “sacralitzats” de la història de la música.

El resultat, absolutament recomanable. Això sí, sempre estaran els partidaris de la interpretació en instruments moderns o els que opinen que com l’original res. La dita castellana ho resumeix molt bé: “para gustos, colores”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s