Reunió d’orientació acadèmica i professional al CPMT

 marca CPMT de orientaciónIsaac Amador i Marina Comes

El passat dos d’octubre va tindre lloc, al saló d’actes del CPMT, una reunió d’orientació acadèmica i professional a càrrec del cap d’estudis, Ernest Aparisi, i de l’orientador, Rafael Polanco.

La reunió es va realitzar amb la finalitat de fer arribar tant als alumnes com als pares de tots els nivells acadèmics els beneficis que reporta comptar amb un departament d’orientació. Les funcions bàsiques d’aquest departament consisteixen en informar i assessorar a pares i alumnes sobre l’itinerari acadèmic i els factors que influeixen en el procés educatiu, a més d’oferir-los un ventall de les diferents opcions professionals i laborals a les quals es pot accedir mitjançant les titulacions musicals.

Una de les idees essencials d’aquesta reunió va ser que “una bona orientació és essencial per a obtindre l’èxit en el procés educatiu”. La clau d’aquest èxit radica en la maduresa vocacional, és a dir en la capacitat de cadascú de conèixer les seues possibilitats/habilitats i actuar en conseqüència. També és important estar informat sobre les diferents alternatives acadèmiques: saber com funcionen  els conservatoris i quins són els seus cursos acadèmics clau i aprendre a organitzar-se bé per a no dur tanta càrrega lectiva. Sense oblidar la capacitat de fer una bona planificació a l´hora de prendre decisions sobre el futur. Tots aquests aspectes resulten determinants per aconseguir un bon rendiment acadèmic i optar algun dia a un bon lloc laboral dins de la professió musical.

El futur dels alumnes que a hores d’ara estudien al Conservatori de Torrent depén en gran mesura de l’orientació acadèmica i professional que puguen rebre. La formació musical que s’ofereix als conservatoris, a més de ser més innovadora, ha d’ampliar-se i contemplar nous perfils professionals, no sols els tradicionals d’intèrpret, compositor o director. Aquest és un repte que tenen els conservatoris del segle XXI.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s