Concert didàctic a càrrec de Maria Abad

La professora Maria Abad en un moment del concert didàctic

La professora Maria Abad en un moment del concert didàctic

Ferran Ruiz

El passat dia 7 de novembre, al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent, vam poder gaudir d’un concert didàctic oferit per Maria Abad, professora de piano del centre.

 L’acte se celebrà per commemorar el 230 aniversari d’Antonio Soler, un dels compositors més universals de la història de la música. Antonio Soler, més conegut com el Pare Soler, va nàixer a Olot de Porrera (Girona) l’any 1729 i dedicà tota la seua vida a la música, exercint el càrrec de mestre de capella de l’Escorial des de 1757 a 1783, any de la seua mort. L’any 1759 coincidí amb Domenico Scarlatti a la cort del rei Fernando VI. La influència del compositor italià és evident en la tècnica compositiva de Soler.

Aquest esdeveniment tenia una doble finalitat: una artística i l’altra didàctica. Aquesta segona vessant es va desenvolupar de la següent forma: al principi de l’acte lliuraren una fulla on es feia una explicació de les obres que anaven a interpretar-se, acompanyada d’un breu resum de la vida del Pare Soler i un test voluntari amb preguntes perquè els assistents pogueren plasmar al final tots els coneixements que hi havien aprés.

Gràcies a aquest concert didàctic els assistents pogueren aprendre els principals trets de les formes més representatives de la nostra música, amb autors de la talla de Johann Sebastian Bach, Antonio Soler i Amadeus Mozart. En definitiva, una experiència musical i didàctica molt enriquidora per a tots que esperem que es puga repetir.

Un pensamiento en “Concert didàctic a càrrec de Maria Abad

  1. A mi personalment em sembla un detall digne d’agraïment als professors del centre el fet que ens facen este tipus de regals. Fills i pares passem moltes hores al conservatori i sempre és un plaer escoltar-los i gaudir de la vesprada. Gràcies.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s