Homenatge a Rafa Ferruz

Rafa Ferruz

Rafa Polanco

No són fàcils els homenatges pòstums. Més quan es tracta d’una persona que ha estat tan present en les nostres vides, en el dia a dia del Conservatori de Torrent, com Rafa Ferruz. En aquestes situacions, el record reviu el dolor de la pèrdua recent i les emocions resulten incontrolables. Però el compromís era ineludible. L’equip directiu del CPMT, i tota la comunitat educativa al seu costat, considerava que era un acte de justícia retre tribut a qui fins fa poc més d’un any era un dels nostres professors. Així que amb el cor encongit decidirem tots junts tirar endavant amb aquesta iniciativa i el passat dia 9 de maig tenia lloc l’esperat homenatge.

Vist ara que ja ha passat, podem concloure que va resultar un acte senzill i alhora molt emocionant, sobretot per la presència d’Amparo, la mare de Rafa, les germanes (Silvia, Amparo i Mar) i la seua neboda Sara. L’acte va començar amb l’actuació d’un grup d’alumnes del cor del CPMT, dirigits per Jordi Blanch, que interpretaren la delicada i espiritual peça de John Rutter The lord bless you and keep you, mentre es projectaven unes diapositives que feien un repàs a la biografia de Rafa. A continuació, Rafa Polanco va llegir una selecció de poemes de Miguel Hernández extrets de les elegies a Ramón Sijé i Federico Garcia Lorca. Per acabar l’apartat artístic, Carles Marín va interpretar Isolden Liebestod, un arranjament realizat per Franz Liszt de l’escena final de l’òpera Tristan e Isolda de Richard Wagner. La interpretació va estar acompanyada en els instants finals per un vídeo que simbolitzava el fugaç pas per la vida del nostre company.

Finalitzada aquesta part, pujaren a l’escenari la directora Fani Blanch, acompanyada de les germanes i Sara, la neboda de Rafa. Aquesta última va dedicar unes emotives paraules a la figura del seu oncle. També Manuel Tomàs, antic director del CPMT i actual director general de CulturArts, i dos alumnes de cant del centre, Paco Mora i Mensi Jornet, recordaren vivències compartides amb Rafa i evocaren els trets més característics del seua tarannà.

En la cloenda d’aquest emotiu acte, Fani Blanch va lliurar a la família un quadre a l’oli que retrata a Rafa Ferruz tocant el piano, obra de l’artista torrentí Calo Carratalà. A nosaltres, membres d’aquesta gran família que és el Conservatori de Torrent, ens queda el seu record i el testimoni d’una xicoteta placa incrustada al piano que Rafa tocava i que sa mare va decidir donar al nostre centre. Si s’arrimeu un poc a l’instrument, podreu llegir una llegenda atribuïda a Luciano Pavarotti que diu: “Pienso que una vida dedicada a la música es una vida bellamente empleada, y es a eso a lo que he dedicado la mía”.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s