Concerts de final de curs de les agrupacions del CPMT

Concert_Solidari_Orquesta-banda-631

Foto d’archiu de l’Orquestra de 1r i 2n d’EE.PP. del CPMT

Laura Asín i Isaac Amador

Un any més, se celebren els tradicionals concerts que conclouen el curs. Les nostres agrupacions, Banda i Orquestra d’EE.PP. foren partícips d’aquets concerts el passat 22 de maig. L’acte començà a les 17:45h al saló d’actes del CPMT.

El programa va estar dividit en dos parts. En la primera, la Banda 1 (formada per alumnes de 1º i 2º d’EE.PP.) va interpretar tres obres: A-Ben-Amet (Marxa abencerratge, 1906) d’Antonio Pérez Verdú (1875-1932), Funeral Music (del melodrama Bergliot Op.42,1909) d’Edward Grieg (1843–1907) (segons un arranjament de Johan de Meij) i Shalom! (1.V’ha’ir Shushan and Havdala, 2.Hanerot Halalu and Ba’olam Haba, 3.Mishenichnas Adar, Ani Purim and Yom tov Lanu) de Philip Sparke (1951).

La segona part va córrer a càrrec de l’Orquestra de 1º i 2º d’EE.PP. del centre. Aquesta formació també va oferir tres peces: Concerto Grosso Op.6 Nº1 (1.Largo–Allegro, 2.Largo – Allegro, 3.Largo – Allegro, 4.Allegro) d’Arcangello Corelli (1653–1713) on tocaren com a solistes Juan Jose Aguado i Ariadna Polanco (violins) i Andrea Martínez (violoncel), Andante en Do M. KV315 per a flauta i orquestra de W.A. Mozart ( 1756 – 1791) on Sara Ríos va tocar com a flauta solista, i Eine Kleine Nachtmusi KV 525 (1.Allegro, 2.Romanze (Andante), 3.Menuetto) de W.A. Mozart.

Després d’aquesta segona part, la Banda 2 (formada també per alumnes de 1º i 2º d’EE.PP.) va oferir el mateix programa interpretat en la primera part. El motiu de la divisió de la Banda és degut a l’excessiu nombre d’alumnes que integren l’agrupació bandística del conservatori, factor que obligà a partir la formació en dos grups i repetir el programa musical dos vegades.

EL divendres 23 de maig continuaren les audicions de les agrupacions del CPMT amb el concert de l’Orquestra de cordes i la Banda integrada per alumnes de 4t a 6è d’EE.PP. Dirigits per Francisco Amaya en la primera part del concert, l’Orquestra va interpretar el següent programa: Serenade for guitar and strings Op. 50, Malcolm Arnold (1921 – 2006), amb l’alumna Mireia Velert Naranjo com a guitarra solista. Continuà la Banda amb Ode for Trumpet, Alfred Reed (1921 – 2005), actuant de solista l’alumne Ernest Serna Caballero; continuaren amb Fantasy for Euphonium and Concert Band, Philip Sparke (1951), l’alumne de bombardí Vicent Barbeta Gimeno va interpretar el paper de solista; la següent obra va ser Passacaglia, Ramón Ramos (Alginet, 1954 – 2012); per a acabar el bis fou el pasdoble Musical Apolo, Amando Blanquer (Alcoi, 1935 – 2005).

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s