Concert didàctic de cançons espanyoles

IMG_3437

Mª Carmen Fortea i Jordi Blanch en un moment del concert.

Guillem Antich i Jorge Piñera

El passat dia 12 de març va tindre lloc al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent un concert a càrrec de Jordi Blanch (piano) i Mª Carmen Fortea (soprano),  ambdós professors del centre.

El programa va constar d’una primera selecció de cançons poètiques d’autors espanyols dels segles XIX i XX, peces del repertori de Jesús García Leoz (Tríptico de Canciones: I-Por el aire van, II-De Cádiz a Gibraltar, III-De la flor a la pitiflor), del compositor català Eduardo Toldrà (Abril, Maig, Madre unos ojuelos vi), d’Enrique Granados (Mañanica era, Gracia Mia) i de l’autor sevillà Joaquín Turina (Tu pupila es azul).

Seguidament s’interpretaren cançons populars espanyoles arreglades per a cant i piano del compositor Manuel de Falla (Seguidilla Murciana, Nana, Jota), de Joaquín Rodrigo (¿De dónde venís, amore?, De los álamos vengo, madre…) i de Joaquín Turina (Cantares). Al final, oferiren com a bis Me laman la primorosa de la sarsuela El barbero de Sevilla de Jerónimo Giménez i Miguel Nieto.

El concert tenia un doble interès. D’una banda, l’al·licient artístic d’escoltar un programa tan interessant on destacava la presentació en el conservatori de la professora de piano Mª Carmen Fortea com a cantant lírica; i per altra part, la vessant didàctica que completava el recital i que consistia en una presentació en audio i power-point del programa presentat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s