Música i sentiments amb el concert de la Banda del CPMT

Foto banda

Francisco Amaya dirigint-se al públic en un concert de la banda del CPMT (Foto d’arxiu)

Marta Vidal  i Itziar Agudo

El passat dimarts 2 de febrer de 2016 a les 19:00 hores es va celebrar el concert de Banda de 4t, 5é i 6é d’EE.PP. al saló d’actes del Conservatori de Torrent dirigit per Francisco Amaya. En aquest concert vam poder escoltar peces com Music for the Royal Fireworks de G. F. Haendel, el pasdoble El Manisero de David Romero, la Conga del Fuego Nuevo d’Arturo Márquez, L’Embaixador d’Amando Blanquer i finalment el Danzón nº 2 també d’Arturo Márquez.

D’aquest programa cal destacar l’obra El Manisero, composta per David Romero, alumne de quart de flauta travessera del conservatori. Aquest pasdoble l’ha dedicat al seu pare tal i com es pot llegir a la partitura: “Dedicado a mi padre Paco Romero, por haberme inculcado el valor de la música desde mis primeros pasos…”. La interpretació d’aquest pasdoble fou un moment molt emotiu perquè Paco Romero va faltar ara fa aproximadament un any.

El concert va començar amb una intervenció del director i professor Francisco Amaya on va explicar que el programa musical estava compost d’obres per a dansar i va fer una reflexió sobre el paper de la música com a manifestació artística i especialment humana, construïda de sensacions i sentiments, capaç de ressaltar valors com l’amistat i la solidaritat. Després de les paraules del director, es van interpretar les obres ja esmentades,  finalitzant amb  el bis de El Manisero.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s