Poppea se corona al CPMT

GCD_920916_HD

Marta Michelena, Jorge Ciborro i Rafa Llamas

Una selecció de L’incoronazione di Poppea de Claudio Monteverdi va ser representada el divendres 6 de maig el saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent. La interpretació va estar a càrrec dels alumnes de la classe de cant (professora Patricia Llorenç), conjunt (professor Enrique Llorenç), cor de cambra (professora Celia Mañez) i flauta de bec (professor David Antich). A més comptaren amb la participació d’un conjunt de cambra amb els següents components: violins (Marta de Castro, Noelia González, Carmen Villanova, Lucia García), violes (Jorge Minguez, Alma Yi Rueda), cellos (Jesús Marchante, Irene Serra) i contrabaix (Adrià Rescalvo).

El drama musical en tres actes de Claudio Monteverdi està basat en l’obra Annals de Tàcit i els Dotze Cèsars de Suetoni. Fem un breu resum de cadascun del tres actes dels quals consta l’òpera.

Acte I

En l’òpera, l’heroïna és Savina Poppea (Alba Velert i Amparo Ballester), segona esposa de l’Emperador romà Neró (Ruben Pires i Ricardo Llópez) que vol ser coronada emperadriu de Roma i per aquest motiu, ha de casar-se amb l’emperador  solventant els obstacles que se li interposen en el seu camí. Otón (Felipe Cremades, exalumne) preten continuar amb el seu amor, s’adona que ha sigut substituït i es marxa. Poppea és advertida de que vaja amb compte amb la ira de l’emperadriu i que desconfie de l’amor aparent de Neró, però ella té confiança.
Al palau, Octavia (Mónica Cebrián) lamenta la seua sort . Sèneca (Pablo Ortiz), anterior tutor de Neró  rep un advertiment de la deessa Pal·las que la seua vida està en perill. Entra Neró i li confia que pretén desplaçar a Octavia i casar-se amb Poppea. Poppea diu a Neróque Sèneca pretén el poder darrere del trò imperial. Açò enutja a Neró i ordena als seus guàrdies que obliguen a Sèneca a suïcidar-se. Otón no aconsegueix convèncer a Poppea perquè li retorne el seu amor i decideix matar-la. Otón, adonant-se que mai recuperarà a Poppea , s’ofereix a casar-se amb Drusila (Nicole Tarela), una noble que alegrement ho accepta.

Acte II

En el seu jardí, el déu Mercuri descobreix a Sèneca que prompte morirà. Arriba l’ordre de Neró, i Sèneca instrueix als seus amics perquè li preparen el bany del suicidi. Al palau Octavia flirteja amb una dama de companyia. La mort del filòsof, envoltat dels seus deixebles i amics, omple d’alegria a Neró que ho celebra emborratxant-se amb el poeta Lucano.
En altre lloc del palau, Otón convenç Drusila perquè li deixe la seua roba, es disfressa amb roba femenina, entra en el jardí i alça la seua espasa per a matar a Poppea. No obstant això, Amor (Cristina Izquierdo) intervé i impedeix el crim llevant-li l’espasa de la mà.

Acte III

Arnalta acusa a Drusila d’haver assaltat a Poppea i és arrestada.  Ella decideix protegir a Otón confessant la seua pròpia culpa. Neró ordena que tinga una mort dolorosa, el fet que provoca que Otón s’avance i revele la veritat: que ell havia actuat tot sol, per mandat de l’emperadriu Octavia. En un acte de clemència Neró perdona la vida de Otón, ordenant el seu desterrament,
però el descobriment del complot d’Octavia dóna motiu al seu repudi per part de Neró, qui l’obliga a marxar-se a l’exili. Açò li deixa el camí lliure per al seu enllaç amb Poppea, que està encantada L’obra es tanca amb un duo de Neró i Poppea en el qual es consagra el triomf de l’amor.

L’incoronazione di Poppea ha resultat una excel·lent mostra de coordinació didàctica i artística entre el professorat de diferents departaments del centre i els alumnes al seu càrrec. Esperem que iniciatives com aquesta perduren en la programació cultural del nostre conservatori.

890b4ddf6b969c407aa49cc235b150a6-0

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s