Javier Sala Pla, antic alumne del CPMT, academista de la “Staatskapelle” de Berlín

euyo-75

Javier Sala Pla

Celia López, Anna Andreu i Alma Rueda

El jove trompetista Javier Sala tocarà a partir d’ara baix la batuta de grans Mestres, entre d’altres de Daniel Barenboim, director titular de la Orquesta de la Staatskapelle de Berlín.

Tot açò ha arribat gràcies a un dur treball i amb molt de sacrifici. Baix la tutela del seu pare va començar amb la trompeta als sis anys. Més tard entrà al Conservatori Professional de Música de Torrent. En aquest centre estudia trompeta amb Miguel Cerezo i llenguatge musical amb Javier Torres, profesor que, en paraules del propi Javier Sala, va influir molt  en la seua carrera musical.

Va estar vuit anys al Conservatori de Torrent i després, per diverses circumstàncies, va acabar els ensenyaments professionals a Carcaixent. Amb 18 anys va entrar al CSMA (Conservatori Superior de Música d‘Aragó), amb el professor Rubén Marqués, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. Més endavant, va haver de traslladar-se a Berlín per motiu de la incompatibilitat dels seus estudis amb la activitat orquestral que venia desenvolupant a Alemanya.

Durant tots aquests anys ha rebut classes de mestres com Reinhold Friedrich, Maurice André o Allen Vizzuti, entre altres. Ha treballat amb directors com Plácido Domingo, Zubin Metha o Valery Gergiev. Com a experiència orquestral cal dir que ha format part de la “JONDE” (Jove Orquestra Nacional d’Espanya) i la “EUYO” (European Youth Orchestra).

Cada dos anys s’obri una plaça d’academista i el 15 de desembre de 2016 es varen convocar les proves. Per accedir a aquesta plaça va començar tocant amb 58 músics més d’arreu del món el 1r moviment del concert per a trompeta de Joseph Haydn, del que només 12 persones passaren la prova. Per al “segon acte” es tocaren diferents “solos” d’orquestra fins a arribar a quedar-ne només tres ; l’última prova, els va reunir tots tres dalt de l’escenari, i anaren tocant diferents peces en ordre aleatori, de manera que pogueren ser els primers a interpretar l’obra i a la vegada escoltar com ho feien els seus companys.

Actualment compatibilitza els seus estudis a la “Hochschulefür Musik Hanns Eisler de Berlín”, on porta rebent clase els darrers dos anys, i a la “Staatskapelle”, on rep classes del solista i a més té una beca econòmica. A més, cal afegir, que tindrà l’oportunitat de tocar amb l’Orquestra de la Staatskapelle a alguns concerts.

Des d’aquestes pàgines donem l’enhorabona a Javier i als seus pares, Jesús Sala i Rosa Pla, professora de violí del Conservatori de Torrent. Per als membres de la comunitat educativa del CPMT és un orgull comptar amb un exalumne de la qualitat humana i artística de Javier Sala. Amb persones com ell, l’educació adquereix tot el sentit perquè demostra el valor de l’esforç i el talent en un procés formatiu que evoluciona d’una manera esplèndida i que encara no ha arribat a la seua meta final.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s