El carnestoltes arriba al conservatori, directe des de Venècia

IMG_0128.JPG

Una de les escenes venecianes de la performance organitzada per l’aula d’arpa.

Noelia Junquera

El passat dia 28 de febrer, les alumnes de la classe d’arpa portaren a terme una performance al hall del nostre conservatori. La professora Noelia Junquera, responsable de l’assignatura, ens conta com va ser aquesta experiència. 

Esta és la segona vegada que ho realitzem i la temàtica ha estat al voltant del carnestoltes. Per a l’esdeveniment, el “hall” es va transformar en una xicoteta botiga de màscares venecianes, amb vestits d’època, antifaços i partitures, aconseguint traslladar-nos durant unes hores als carrers i les misterioses i acolorides botigues de Venècia.

Per descomptat, les alumnes anaven caracteritzades per a l’ocasió, posant la seua creativitat i fantasia al moment, interpretant peces de Bouchaud, Andrés, Bach, Samuel-Rousseau, Tournier, Hasselmans…

Aquesta “performance” va nàixer amb la idea de poder tocar davant el públic, però trencant un poc amb la formalitat de les audicions que es realitzen durant el curs. D’aquesta manera es forma als alumnes amb la certesa que la música es pot escoltar i tocar en qualsevol lloc i moment, sense que per això hàgem de gaudir menys.

L’acte es va desenvolupar de manera molt lliure, no hi havia cap programa i les alumnes no tenien un ordre establit per a tocar. Així doncs, s’anaven contagiant les unes a les altres de l’ambient despreocupat i festiu que es creà.

Cadascuna eixia i es presentava dient la peça que anava a interpretar amb total espontaneïtat. Mentrestant la música d’arpa no deixà de sonar durant una hora, davant d’un públic totalment encisat. Aquest plantejament diferent d’una actuació va fer que l’alumnat s’adonara que el moment de la interpretació és una acció natural i per al gaudi. Per a finalitzar l’acte, juntament el mestre de flauta Miguel Llopis, vàrem interpretar les “Zardas” de V. Monti.

Com no podia ser d’una altra manera, les alumnes ho passaren genial abans i després de l’actuació i el “hall” del conservatori s’omplí de gom a gom.

He d’agrair la col·laboració tant a Miguel com a tots els pares que s’hi implicaren, sense oblidar a l’alumna Raquel Sánchez que amb el seu talent natural per a crear va ser l’artífex del fantàstic cartell que anunciava tan entretinguda vesprada.

Us esperem a tots en la pròxima “performance”.

IMG_0212

Les alumnes d’arpa i la professora, Noelia Junquera (tercera per l’esquerra de la fila de darrere)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s