Ángela Martínez, primera fagotista en guanyar el Premi Vicent Galbis

1V3B4571

Ángela Martínez en un moment de la seua interpretació

B. Quiñonero, J. Villar, P. García, A. García, E. Roldán i M. Villalobos

Com ja és habitual, el passat divendres 10 de novembre es va celebrar la XVII edició dels Premis d’Interpretació “Vicent Galbis” que des de l’any 2001 patrocina l’Ajuntament de Torrent i organitza el Conservatori Professional de Música de Torrent. Enguany concurriren sis alumnes, tots ells amb el requisit previ d’haver obtingut el premi professional de la seua especialitat una vegada finalitzats els estudis corresponents als ensenyaments professionals de música en el curs 2016-17.

Per primera vegada en la història d’este concurs, una intèrpret de fagot, Ángela Martínez, s’ha fet acreedora del primer premi. Els altres dos guardons recaigueren en Ángel Ibáñez (arpa) que obtingué el segon premi i Alberto Gil (saxofon) que fou distinguit amb el tercer premi. La llista d’aspirants es completava amb Pedro Hugo Ortíz (clarinet), Alberto Ballester (flauta) i Marie Francová (piano). Els premis estan dotats amb una quantitat de 800, 500 i 300 €, respectivament.

A ressaltar, en paraules de la directora del centre Fani Blanch, la qualitat de tots els participants, circumstància que sempre dificulta el veredicte d’un jurat que en esta ocasió formaven la pròpia directora Fani Blanch, Francisco Campos (professor de clarinet), Laura Castelo (professora d’arpa), Patricia Pérez (professora de piano) i el professor de saxofon, Antonio Pérez.

IMG_4358

La directora Fani Blanch amb Ángel Ibáñez (segon premi), Alberto Gil (tercer premi) i Ángela Martínez (primer premi)

El concurs se celebrà al saló d’actes i constà de dues parts, interpretant els aspirants en cada una d’elles una obra. El programa que oferiren va ser el següent:

  • Ángel Ibáñez (arpa): Etude de Concert de F. Godefroid i Clar de Lluna de Claude Debussy.
  • Ángela Martínez (fagot): Sonatina per a fagot i piano d’A. Tansman i el primer moviment del Concert en Fa M de Carl Mª von Weber.
  • Alberto Gil (saxofon): Sonata Fuzzy Bird de T. Yoshimatsu i Prelude, Cadence et final de A. Desenclos.
  • Pedro H. Ortíz (clarinet): Adagi i tarantella de I. Cavallini i Primer Moviment del Concertí de Carl Mª von Weber.
  • Alberto Ballester (flauta): Concert en Sol M de F. Devienne i Sonata de F. Poulenc.
  • Marie Francová (piano): Sonata nº 17 op. 31 de Ludwig van Beethoven i Balada nº 1 de F. Chopin.

En l’acte de lliurament de premis, previst per al dimecres 22 de novembre (festivitat de Santa Cecília) al saló d’actes del CPMT, s’atorguen els diplomes als alumnes que obtingueren el premi professional i als tres guardonats en l’edició d’enguany dels Premis “Vicent Galbis”. En aquest acte actuarà l’Orquestra de corda del CPMT que, baix la batuta del seu director titular Francisco Amaya, interpretarà Grat Malvern Suite (Vesper Voluntaries Op. 14) de E. Elgar en versió arranjada per S. Jones. I posarà el colofó final Ángela Martínez, triomfadora dels Premis “Vicent Galbis” 2017, que ens oferirà el primer moviment del Concert en Fa M Carl Mª von Weber, acompanyada al piano per la professora Pilar Navarro.

IMG_4340

Els sis participants (d’esquerra a dreta): Alberto Gil, Marie Francová, Pedro H. Ortiz, Ángela Martínez, Ángel Ibáñez i Alberto Ballester

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s