Virginia Gómez, tercer premi ex-aequeo en el XVI Certamen Intercentros-Melómano

IMG-20171204-WA0003

Virginia Gómez durant la seua actuació, acompanyada per Raquel López.

Adrian Rescalvo, Alberto Miquel i Ariadna Polanco

L’alumna Virginia Gómez (clarinet) va ser guardonada amb el tercer premi ex-aequo juntament amb Diego Parra (oboè) en el XVI Certamen Nacional d’Interpretació Intercentros Melómano. Aquest concurs va tenir lloc en el saló d’actes del conservatori Professional Municipal de Música de Llíria el dissabte 2 de desembre. A més de la guardonada clarinetista també van participar altres alumnes del Conservatori Professional de Música de Torrent: Alberto Miquel (trombó), Marcos Miquel (trombó), Marcos Villalobos (flauta travessera) i Blanca González (piano) que també van realitzar un excel·lent paper. Aquests alumnes van estar acompanyats al piano per les professores Raquel López i Marita Primo.

El Certamen és una iniciativa de la Fundació Orfeu creada l’any 2002 amb l’objectiu de fomentar la participació activa dels alumnes dels conservatoris i centres autoritzats de música en concursos de caràcter professional, en els quals el seu treball i esforç són avaluats per un jurat de reconegut prestigi. La Fundació té entre els seus principals compromisos el suport als joves músics en el començament de les seues carreres. La idea és servir com a experiència pràctica als músics, que puguen enfrontar-se a un públic i a un jurat que valora la seua interpretació, no únicament la seua destresa tècnica. La nostra principal peculiaritat enfront d’altres certàmens és el premi: una gira de concerts per al guanyador de cadascuna de les categories, Grau Professional i Grau Superior. El Certamen suma entre les seues dues categories més de 3.000 participants, procedents del 80 % dels conservatoris espanyols.

El concurs consta de dues fases: una primera fase autonòmica en la qual concorren alumnes dels conservatoris de cada comunitat autònoma, en la fase nacional competeixen els guanyadors de cada fase autonòmica. Els premiats en la fase nacional van ser María del Mar Jurado Jiménez, violí del Conservatori Professional de Música «Andrés Segòvia» de Linares; Hernán Rodríguez San Miguel, flauta travessera del Centre Integrat d’Ensenyaments Musicals «Federico Moreno Torroba» de Madrid i Arturo Abellán Sánchez, piano del Conservatori Professional de Música «Leandro Martínez Romero» de Caravaca de la Cruz, que van obtenir el primer, segon i tercer premi respectivament. Cal destacar, igualment, que es van atorgar guardons als millors intèrprets de cada família instrumental.

Des de la revista Enharmonia felicitem a Eduardo Ventura, professor-tutor de Virginia Gómez, i als tutors dels alumnes participants del conservatori. Agrair, així mateix, a la directora del centre Fani Blanch i al secretari Miguel Llopis, així com a Manuel Tomás i als pares/mares que van estar presents en el concurs.

IMG-20171204-WA0005

Fani Blanch, acompanyada dels alumnes participants (d’esquerra a dreta): Marcos Villalobos, Blanca González, Alberto Miquel i Marcos Miquel.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s