Arriba al CPMT el sistema de creació musical Soundcool

 

Patricia Pérez
Professora de piano i informàtica musical del CPMT

El CPMT ha començat l’any amb l’energia acostumada, que és molta. El passat dijous 11 de gener, el Dr. Jorge Sastre va oferir al Saló d’Actes la conferència Soundcool: creació amb mòbils, tablets i kinect. Sastre és compositor, enginyer i matemàtic, director dels cursos de Música Electrònica i Vídeo Creació (MEVIC), professor del Màster Universitari en Música (MUM) en la Universitat Politècnica de València (UPV) i va obtindre el Premi Bankia al Talent Musical 2017 a la Comunitat Valenciana, en la categoria Millor Investigador.

Soundcool és un innovador sistema d’educació musical i creació col·laborativa, resultat d’un projecte creat en 2013 en la UPV pel grup de recerca d’Arts Performatives i Tecnologia (PerformingARTech), grup interdisciplinari UPV – Universitat de València, sota la direcció de Sastre.

f1

Jorge Sastre durant la presentació

El projecte ha rebut el suport de la Generalitat Valenciana, del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, del programa Erasmus+, de la Càtedra Telefònica UPV i de la Fundació Daniel i Nina Carasso.

El sistema es basa en una sèrie de mòduls interconnectables entre sí que s’obrin en un ordinador central (host). Els mòduls poden ser controlats amb el ratolí, a través de WiFi des de dispositius mòbils i/o mitjançant la Kinect (popular sensor de moviment per a la videoconsola Xbox 360 i per a PC a través de Windows 7 i Windows 8).

f2

Els diferents mòduls de so i video: reproductor, teclat, mesclador, altaveus, etc

Sastre va explicar als assistents el funcionament de l’última versió Beta de Soundcool “standalone” 3.0, disponible per a Windows (64 bits) i Mac, que inclou com a principal novetat eines de video, i va mostrar algunes de les nombroses possibilitats que ofereix.

El seu atractiu disseny, a més de la seua versatilitat i facilitat de maneig, fan que Soundcool estiga sent utilitzat a diversos països d’Europa. Així mateix, compta amb la col·laboració de Roger Dannenberg, de Carnegie Mellon University (Pittsburgh, EUA), creador del famós Audacity®.

Cal destacar algun dels premis de Soundcool: el premi nacional del SIMO 2016 en la categoria de millor experiència en programació i robòtica i, recentment, el premi NEM Art de l’associació New European Media (NEM), encarregada de promoure les indústries creatives en la comunitat europea.

I ara el més cool: el sistema és gratuït i es pot descarregar ací: http://soundcool.org/es/downloads, de manera que ja tenim un bon regal per a jugar, experimentar i aprendre!

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s