Classe magistral de trompeta de Javier Sala Pla

IMG-20180416-WA0031

Javier Sala amb els professors i alumnes assistents

Ernest Aparisi Moreno 
Cap d’estudis del CPMT

El passat dia 12 d’abril va tindre lloc al nostre centre una classe magistral molt especial, una classe impartida pel nostre antic alumne Javier Sala Pla, fill de la professora de violí del CPMT, Rosa Pla. Javier, que va iniciar la seua formació musical sent encara un xiquet de 4 anys amb son pare, professor de trompeta, sempre ha seguit una brillant trajectòria acadèmica i  ha tingut un esperit de superació que l’ha dut a guanyar nombrosos concursos musicals al llarg de la nostra geografia (Villena, Rotglà i Corbera, Llíria i Xàtiva) i més enllà (Namur, Bèlgica). També ha sigut membre d’orquestres juvenils com ara la JOGV, la JOSC, la JONDE, la EUYO o la Gustav Mahler. Ara bé, el bot qualitatiu va ser quan va aconseguir ser acceptat com alumne en la prestigiosa Hochschule für Musik Hanns Eisler  de Berlín i més tard com academicista en la Staatskapelle també de Berlín, cosa que li ha permès tocar baix batutes de l’elit mundial, com ara Daniel Barenboim, Simon Rattle o Valery Gergiev entre d’altres.

És per tot açò que els professors de trompeta del CPMT consideràrem molt interessant oferir als nostres alumnes l’oportunitat de conèixer a Javier i escoltar en primera persona el relat de tan magnífic itinerari acadèmic. La classe va començar de manera col·lectiva. Javier feu un repàs de tots els àmbits tècnics que treballa en el seu estudi personal, diferenciant molt bé el que és un bon escalfament i el que és un treball més exhaustiu i extens dels diferents aspectes tècnics. La segon part va ser d’intervencions individuals i va tindre un caràcter molt més musical. En aquesta fase, els alumnes interpretaren obres de Haydn, Höhne, Balay, Hindemith, Donato i Arban. Javier va fer observacions encertades, alhora que va donar consells útils, fruit de les experiències viscudes en les ja nombroses ocasions en les quals ha hagut d’interpretar estos repertoris.

 

IMG-20180416-WA0030

D’esquerra a dreta: Ricardo Soldado, Javier Sala, Fani Blanch, Ernest Aparisi, Rosa Pla i Xavier Lliso

L’experiència va ser molt enriquidora per a alumnes i professors, però sobre tot, va ser molt motivadora. És clar que els alumnes van veure a Javier com un referent a seguir i, sobre tot, amb una edat que està molt pròxima a la seua. I és que Javier té tan sols 22 anys.

Aprofitem este espai per a donar les gràcies a l´AMPA que ha subvencionat esta classe magistral, una experiència pedagògica que va tindre una resposta molt positiva per part de l’alumnat. D’altra banda, li desitgem a Javier molts èxits per al futur.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s