Conferència-taula redona de cant

F6

Assistens a l’acte, al costat dels components de la taula redona

Una nova activitat es va realitzar el dilluns 7 de maig a les 19:00 hores al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent. Es tractava d’una conferencia-taula redona organitzada pel departament de veu del CPMT i moderada per la professora de cant Patricia Llorens. La taula redona va comptar amb la presència de quatre cantants valencians amb una important trajectòria professional: Adriana Mayer, Quiteria Muñoz, Sebastià Peris i Marina Rodríguez-Cusí. Gràcies als testimonis dels ponents poguérem conéixer de primera mà les vicissituds que envolten la carrera acadèmica i professional dels que dediquen la seua vida al cant. 

Currículum dels participants:

Adriana Mayer (mezzosoprano).

Des de 2013 és membre del Cor Nacional d’Espanya. Col·labora amb agrupacions com Al Ayre Español, Forma Antiqva, Musica Ficta, Capella de Ministrers, La Grande Chapelle, etc. Ha format part del Cor Titular del Teatro Real de Madridi i ha col·laborat amb Collegium Vocale Gent, el Cor del Gran Teatre del Liceu i el Cor de la Generalitat Valenciana.

Quiteria Muñoz (soprano).

Ha sigut seleccionada en el Centre de perfeccionament “Plácido Domingo” del Palau de les Arts de València. Cantant de nombrosos cors i grups de càmbra com Cappella Mediterranea Amystis cor de cambra, L´Almodí cor de cambra, Harmonia del Parnàs i Capella de Ministrers. És solista del grup barroc italià Abchordis Ensemble. Forma part de l’Accademia italiana de belcanto, “Rodolfo Celletti” sita en Martina Franca (Bari, Italia) i del grup estable, al costat de l’arpista Úrsula, “De soprano y arpa”.

Sebastià Peris (baríton).

Guanyador del Primer Premi en el Concurs Nacional de Cant de “Juventudes Musicales de España” i del Primer Premi de la “Asociación Wagneriana” de Madrid. Ha treballat amb directors d’escena com José Carlos Plaza, Graham Vick i Emilio Sagi; també amb directors musicals com Enrique García Asensio, Cristóbal Soler, Víctor Pablo Pérez i Axel Kober. Des de la temporada 2016/2017 resideix en Düsseldorf, contractat en la “Opera Studio” de la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg.

Marina Rodríguez-Cusí (mezzosoprano).

Premiada en diversos concursos. Ha cantat sota la direcció d’importants directors com Simone Young, William Christie o Lorin Maazel, en llocs tan relevants com Concertgebouw d’Àmsterdam, Musikverein de Viena, Staatsoper de Hamburgo, Salle Pleyel de París, Zipper Concert Hall, Schoenberg Hall de Los Ángeles, Auditorio Nacional de Madrid, Palau de les Arts de Valencia, Palau de la Música, Auditorio Manuel de Falla de Granada, etc.

La taula redona va estar moderada per Patricia Llorens, una cantant amb un extens currículum: ha cantat sota la direcció de Ros Marbá, A. Allamandi, M. Galduf, M. Á. Gómez Martínez, P. Maag, etc. Com a coralista va ser membre del Cor de la Generalitat Valenciana. En la faceta pedagògica, ha estat professora en el Conservatori Superior de València i actualment és professora de cant i cap de departament al Conservatori Professional de Torrent. A més a més, ha estat doctorada recentment per la Universitat Politècnica de València amb un treball sobre la tècnica vocal en el cant líric.

Des de les pàgines d’Enharmonia, i en nom de tota la comunitat educativa del Conservatori Professional de Música de Torrent, agraïm l’organització de l’acte a Patricia Llorens. Actes com aquest resulten molt interessants i estimulants per a l’alumnat, sobretot, però també per a la resta del personal del nostre centre.

F3

Adriana Mayer, Marina Rodríguez-Cusí, Quiteria Muñoz i Patricia Llorens

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s