Alba Velert, la veu triomfadora del XVIII Premi Vicent Galbis

30672831547_9f8b81b768_k

Alba Velert, en el moment de ser proclamada guanyadora del premi

L. Barrera, M. Mora, A. El Manchoud, J. Diago

El passat 26 d’octubre, a les 17:30h, tingué lloc el concurs d’interpretació Vicent Galbis al Conservatori Professional de Música de Torrent. Són uns premis que se celebren des de fa divuit anys, on participen els alumnes que l’any acadèmic anterior han obtingut el premi professional. El seu nom és un homenatge a Vicent Galbis, professor del conservatori des de la seua fundació.

Enguany, quatre exalumnes del centre interpretaren diverses obres aspirant al màxim guardó de vuit-cents euros: Lidia Carrilero Planells (clarinet), Alba Velert Naranjo (cant), Marcos Mique Silla (trombó) i Juan José Aguado Maravella (violí). El segon i tercer premi tenien una bonificació econòmica de cinc-cents i tres-ent euros, respectivament.

L’acte s’estructurà en dues parts on cadascun dels aspirants interpretà un repertori. Lidia Carrillero va tocar la Sonata nº2 per a clarinet i piano Op.120 de J. Brahms en la primera part i tres peces per a clarinet de I. Stravinski en la segona. Pel que fa a Alba Velert, interpretà Suleika  de F. Mendelssohn, Allerseelen de R. Strauss i Ma redi pur contenuto de V. Bellini a la primera part i Chanson trist de H. Duparc i Me llaman la Primorosa de M. Nieto i G. Giménez a la segona. Marcos Miquel Silla ens va oferir la seua versió del Concert en Fa m de G.F. Haëndel a la primera part i Ballade de F. Martin a la segona. Per últim, Juan José Maravella ens va interpretar la Sonata nº1 en Sol m BWV 1001 (adagio) de J.S. Bach a la primera part i Concert per a violí en Mi m Op.64 (1r moviment) de F. Mendelssohn a la darrera.

45563156332_76ff27a004_k

Els concursants en companyia dels membres del tribunal

En acabar l’acte, els membres del tribunal, José V. Balaguer Doménech (professor de violí), Fani Blanch Piqueras (professora de violoncel i directora del centre), Asunción Botella Mira (professora de cant), Luis Fernández Castelló (professor de clarinet) i Vicent Veses Sebastià (professor de trombó), es retiraren a deliberar. Al cap d’uns minuts, la directora Fani Blanch anunciava els resultats, concedint a Alba Velert Naranjo el primer premi, a Juan José Aguado el segon i a Marcos Miquel el tercer.

Per primera vegada en la història del Premi Vicent Galbis, una alumna de l’especialitat de cant s’ha proclamat guanyadora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s