Belén Clari admesa en la RCO jove per a l’encontre de 2019

image3

Belén Clari Clari

Laura Andreu i Mireia Andreu

L’alumna de violí del CPMTBelén Clari, ha sigut admesa per a participar en l’encontre que organitza la Royal Concertgebouw Orchestra, destinat a joves músics d’entre 14 i 17 anys de tota Europa. Aquesta orquestra simfònica és la més prestigiosa d’Holanda i una de les més reconegudes d’Europa.

L’orquestra juvenil de la RCO està pensada per a joves talents. En el campament d’estiu de la RCO Young, aquests joves músics participen en un programa intensiu de pràctica en grup, assajos d’orquestra, música de cambra, sessions d’entrenament i tallers dirigits per professionals de gran prestigi i classes impartides pels músics titulars de la Royal Concertgebouw Orchestra. En finalitzar el programa de preparació, toquen diversos concerts sota la direcció d’un director d’orquestra de renom en la sala de concerts del Concertgebouw i en el Flagey Concert Hall de Bruselas.

Belén Clari és nascuda a Alzira i estudia violí des de ben menuda. La seua trajectòria és molt prometedora. Amb tan sols 15 anys, cursa actualment sisé d’ensenyaments professionals al Conservatori de Torrent. Amb el seu professor-tutor de violí, Vicent Balaguer, hem mantingut una entrevista que a continuació transcrivim.

20190320_162127

Vicent Balaguer, professor de violí del CPMT

Quin és el procediment a seguir per a ser admesa en la RCO young?

Cal enviar un vídeo en el qual l’alumna interpreta un concert i diversos fragments orquestrals. La comissió de l’orquestra selecciona als alumnes que participaran després de visualitzar i escoltar detingudament a tots els aspirants.

Quantes persones es presentaren?

No estic segur, imagine que moltes persones de tot el món, ja que és un esdeveniment molt important.

Quin repertori portava, Belén?

Va interpretar el Concert núm. 3 per a violí i orquestra de W. A. Mozart i alguns passatges orquestrals, com ara el corresponent a la Simfonia núm. 39 d’aquest mateix compositor.

Que suposa per a tu que Belén haja sigut admesa en un projecte tan important?

És fruit del seu treball, per tant a ella li correspon el mèrit. Jo pense que si continua treballant així, li anirà bé i podrà aconseguir moltes més coses.

Saps que va a fer en el futur?

No ho té molt clar perquè encara és molt jove. Pense que no s’ho ha plantejat, però està clar que té futur en la música.

Per últim, una curiositat: per què Belén va tan avançada en els seus ensenyaments musicals?

Perquè va començar molt prompte, amb bons professors que l’ajudaren molt. A més, és una xiqueta molt treballadora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s