BRASSURROUND Torrent-2019

PHOTO-2019-04-10-17-42-55

El quintet de metalls Spanish Brass

Andreu García, Raquel Aparisi i Anna García

Un any més, el Conservatori Professional de Música de Torrent ha obert les portes al festival de vent metall Brassurround, en la seua XIII edició.

Aquest festival té una vessant pedagògica, amb classes individuals i  col·lectives a càrrec dels professors del curs, acompanyades d’algunes classes magistrals. Les activitats didàctiques del curs tenen el complement perfecte amb una part artística de gran nivell: cada dia un concert serveix per a posar el punt final a la jornada musical. Enguany, a més d’aquestes activitats, també hi hagueren exposicions.

PHOTO-2019-04-10-17-42-59

Classe Magistral de Sergei Nakariakov

Els mestres d’aquesta edició del Brassurround van ser: Carlos Benetó, Juanjo Serna (amb dos membres del Spanish Brass) i Benjamín Moreno (Orquesta Simfònica de RTVE) que s’encarregaren de les classes de trompeta, a més de Sergei Nakariakov (solista internacional) que, a més d’oferir un extraordinari concert acompanyat per l’excel·lent pianista Maria Meerovitch, va impartir una classe magistral. A l’especialitat de trompa els professors han sigut Manuel Pérez (membre del Spanish Brass) i José Chanzá (Orquesta Simfònica de RTVE). Les classes de trombó han anat a càrrec dels professors habituals Carlos Gil (Conservatori Municipal de Música “José Iturbi” de Valencia) i Inda Bonet (membre del Spanish Brass), amb la participació de Salvador Tarrasó (Conservatori Professional de Música de Catarroja) que va impartir una classe magistral. A l’especialitat de tuba i bombardí, els professors han sigut Sergio Finca (membre del Spanish Brass) i Ramiro Tejero (Orquestra de la Comunitat Valenciana).

L’acte d’inauguració va anar a càrrec d´Inda Bonet, professor de trombó i membre del Brassurround i el professor de trompeta del CPMT i cap d’estudis del centre, Ernest Aparisi. La cloenda del festival va anar a càrrec de la banda del Cercle Catòlic de Torrent dirigida pel professor d’harmonia, anàlisi i composició Franciosco Zacarés, qui va estrenar una obra B&B Remembers i l’arranjament de La repartició de la Carn.

PHOTO-2019-04-10-17-43-00
Francisco Zacarés amb la Banda del Cercle Catòlic i Spanish Brass

El primer dia de festival, divendres 5 d’abril varen oferir un concert el trompetista Sergei Nakariakov junt amb la pianista Maria Meerovitch interpretant obres de Tchaikovsky, Chopin, Torchinsky, Mozart, Rachmaninov, Schumann i Arban. El segon dia, el concert va anar a càrrec de Spanish Brass & Carles Dènia interpretant el seu nou disc Mira si he corregut terres… i per finalitzar, com hem nomenat anteriorment, l’últim dia el concert va anar a càrrec de la Banda del Cercle Catòlic de Torrent interpretant obres de Bizet, G. D. Ziek (actuant com a solista de tuba Ramiro Tejero) i Francisco Zacarés (amb l’estrena de B&B Remembers i l’estrena de l’adaptació de La repartició de la Carn, actuant com a solistes els membres del quintet Spanish Brass).

Escenas de los conciertos de S. Nakariakov i Maria Meerovitch (esquerra) i Carles Dènia amb Spanish Brass (dreta)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s