Harrison Herman guanya el VII Premi Nacional de Piano Amparo Fandos

IMG_4541

Harrison Herman, guanyador del VII Premi Nacional de Piano de Amparo Fandos

Paula Sánchez, Laura Hernández i Esther Rodríguez

El guanyador del VII Premi Nacional de Piano Amparo Fandos, organitzat pel Conservatori Professional de Música de Torrent i patrocinat per l’Ajuntament de Torrent, ha sigut Harrison Herman.

Aquest concurs es va inaugurar l’any 2007 per a honrar la figura de l’antiga professora de piano i directora del Conservatori Professional de Música de Torrent, Amparo Fandos. Des de la data inicial, ha vingut celebrant-se bianualment fins a la recent i última edició de 2019. La dotació econòmica del premi suma un total de 4.500 euros, repartits entre els tres guanyadors de la següent manera: primer premi, 2.500 €; segon, 1.300 €; i tercer, 700 €.

IMG_4532

Membres del tribunal,concursants, Fani Blanch i Amparo Fandos

L’edició d’enguany del Premi Nacional de Piano Amparo Fandos s´ha celebrat els dies 8, 9 i 10 de maig. En la primera jornada, dimecres 8 de maig, es va fixar l’horari de cadascuna de les proves, realitzant-se també el sorteig que decidia l’ordre de participació de cadascun dels concursants. La relació de pianistes participants de l’edició de 2019 ha sigut la següent: José Songel Sanchis, Pau Hernández Aleña, Vadim Valyaev, Irene Cantos Pérez, María Valverde Nieto, Harrison Herman, Filipp Moskalenko i José Antonio Tolosa Almazán.

En la segona jornada, dijous 9 de maig, van començar les proves eliminatòries que reduirien els participants a tan sols 6 concursants: José Songel Sanchis, Pau Hernández Aleña, Vadim Valyaev, Harrison Herman, Filipp Moskalenko i José Antonio Tolosa Almazán.

Finalment, el divendres 10 de maig de 2019 es van decidir els tres premiats: a més de l’esmentat gyanyador, Filipp Moskalenko es va fer acreedor del segon premi i Vadim Valyaev obtingué el tercer.

IMG_4535

  Els sis concursants finalistes

Eixa mateixa vesprada se celebrà l’acte de clausura, on es lliuraren els premis i diplomes de participació i poguèrem gaudir de l’actuació del guanyador de 2019, Harrison Herman. L’acte final comptà amb la presència de la mateixa Amparo Fandos i de la regidora d’educació de l’Ajuntament de Torrent, Patricia Sáez. Totes dues, a més de la directora del CPMT, Fani Blanch, prengueren la paraula per a ressaltar l’alt nivell musical dels participants i la importància de mantenir un concurs que promociona el nom de Torrent, del seu conservatori i d’Amparo Fandos per tot el món.

Com a curiositat, volem destacar que Harrison Herman va tenir com a professor a Joseph Mardon, actual docent de piano del CPMT. Herman era alumne de l’assignatura anomenada “Música contemporània” que impartia aleshores Mardon al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Joseph Mardon ens fa un retrat del guanyador del VII Premi Nacional de Piano Amparo Fandos: “He de dir de Harrison que era un excel·lent lector, podia tocar a primera vista les once peces per a piano de la Música ricercata de György Ligeti, sense cap problema. El recorde també com un alumne molt imaginatiu al piano i amb un so potent que extrau el color idoni a cada melodía i té un sentit armònic increíble. És molt bo com a músic i com a persona. No puc oblidar que ajudava a tots els meus alumnes de piano i es prestava sempre a ajudar a tots aquells que ho nessessitaven”.

 

Per a futures edicions recordem els requisits necessaris que han de reunir els aspirants al Premi Nacional de Piano Amparo Fandos

Qui es pot presentar?
Pianistes d’entre 16 i 28 anys, fins a un màxim de 20 aspirants per convocatòria. Estos han de presentar dos programes, un per a la prova eliminatòria i un altre per a la fase final, amb les següents característiques:
Prova eliminatòria:
La prova eliminatòria, que ha de tindre una duració màxima de 30 minuts, consistix en la interpretació de:
• Una sonata d’un dels autors següents: D. Scarlatti o A. Soler.
• Un estudi d’un dels autors següents: F. Chopin, A. Scriabin, S.Rachmaninov, F. Liszt, C. Debussy, B. Bartok o G. Ligeti.
• Una sonata clàssica d’un dels autors següents: W.A. Mozart, L.V. Beethoven, J. Haydn o M. Clementi.
Prova final:
La prova final, no ha d’excedir els 45 minuts i ha de consistir en la interpretació de:
• Una obra de música espanyola a triar entre les següents: Ibèria, d’I.Albéniz; Fantasia Bètica o dos de les quatre peces que componen Peces Espanyoles de Falla o una obra goyesca, inclòs El Pelele, de Granaderos
• Una obra romàntica d’importància musical i pianística.
• Una obra d’importància pianística del segle XX fins als nostres dies

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s