El trombonista Alberto Miquel, guanyador del Premi Vicent Galbis 2019

img_6762.jpg

El guanyador, Alberto Miquel, en un moment de la seua actuació

La XIX edició del Premi d’Interpretació Musical Vicent Galbis ha tingut com a guanyador a Alberto Miquel Silla (trombó baix).  El segon i tercer premi han sigut per a Adrià Rescalvo (contrabaix) i Berta Belinchón (oboé), respectivament.

L’audició per a decidir els guardonats en l’edició de 2019 del Premi Vicent Galbis tingué lloc el 18 d’octubre al saló d’actes del Conservatori Professional de Música de Torrent. L’alt nombre de participants -11 alumnes de diferents especialitats (finalment 10, per l’absència de la clarinetista Louanna Cleries que malauradament no pugué participar per enfermetat)- motivà que l’acte començara a les 16h de la vesprada i acabara cap a les 20h. Aquest any es presentaren: Marcos Villalobos (flauta travessera), Adrian Rescalvo (contrabaix), Pau Andreu (violí), Alberto Miquel (trombó), Fernando Piqueras (cant), Francisco José Silla (bombardí), Pablo Bermell (trompa), Clara Pérez (piano), Berta Belinchón (oboé) i Javier Moya (trompeta)Aquest any es presentaren: Marcos Villalobos (flauta travessera), Adrian Rescalvo (contrabaix), Pau Andreu (violí), Alberto Miquel (trombó), Fernando Piqueras (cant), Francisco José Silla (bombardí), Pablo Bermell (trompa), Clara Pérez (piano), Berta Belinchón (oboé) i Javier Moya (trompeta).

El programa d’obres interpretat fou el següent:

  • Marcos Villalobos Ortiz: Concert nº 8 en Sol M de F. Devienne i Sonatina d´H. Dutilleux.
  • Adrián Rescalvo García: Suite (Im alten stil) de H. Fryba Ortiz i Concierto en Fa#m Op.3 de S.Kovssevitzky I i II moviments.
  • Pau Andreu Cueves: Sonata nº 1 de J.S. Bach i Habanera en Re m de P. Sarasate.
  • Alberto Miquel Silla: Konzert nº 1 d´A. Lebedjew i New Orleans d´E. Bozza.
  • Fernando Piqueras Muñoz: Vom Widder Strahlet…Schon eilet froh der Ackerman de J. Haydn, Verborgenheit H. Wolf, Memento de M. Ortega/F. García Lorca, Or dove fuggo io mai…..Ah Per sempre io perdei de V. Bellini i Hacer de un misero payaso de P. Sorozabal.
  • Francisco José Silla Moncholí: Sonata for Arpeggione and Klavier de F. Schubert i Harlequin de P. Sparke
  • Pablo Bermell Morera: Horn Concerto nº 3 KV.447 de W.A. Mozart i Concerto for French Horn and Orchestra nº 1 Op.11 (Allegro) de R. Strauss.
  • Clara Pérez Martín: Sonata nº 5 Op.10 nº 1 Do m de L.v. Beethoven i Capricho español de M. Moskowski.
  • Berta Belinchón Gimeno: Concert Do M de W.A. Mozart i Concert Do M (1er i 2on moviment) de B. Martinu.
  • Javier Moya Ruiz: Intrada d´A. Honegger i Concerto en Mi b de J. Haydn.

Ha sigut la d’enguany una de les edicions del Premi Vicent Galbis més disputades “per la gran qualitat musical dels aspirants”, en paraules de la directora del CPMT, Fani Blanch. La deliberació del tribunal, integrat per Fani Banch, Patricia Llorens, Patricia Pérez, Ricardo Soldado i Eduardo Ventura, a més d’una representant de l’Ajuntament de Torrent, resultà especialment complicada, per aquesta raó.

1V3B0520.JPG

Els membres del tribunal amb els premiats d’aquesta edició

El Premi d’Interpretació Musical Vicent Galbis és un concurs musical organitzat pel Conservatori Professional de Música de Torrent i patrocinat per l’Ajuntament de Torrent que se celebra cada any per a commemorar la figura i el legat pedagògic-musical de Vicent Galbis, fundador d’aquest conservatori i professor de llenguatge musical des de la seua creació fins a la seua jubilació, l’any 2000. El premi té lloc al mes d’octubre de cada any i es convoca per a alumnes de totes les especialitats instrumentals i cant que han obtingut el premi professional de música en la fase de centre.

La novetat d’enguany ha sigut l’augment de la dotació econòmica dels premis. Fins ara, el guanyador s’emportava 700€, 500€ el segon i 300€ el tercer premi. A partir de l’edició de 2019, seran: 1000€ per al primer premi, 700€ per al segon i 500€ per al tercer.

Adrià Rescalvo i Berta Belinchón, guardonats amb el segon i tercer premi, respectivament

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s