Misha Dacić imparteix classes magistrals de piano en el CPMT

IMG_3321

Misha Dacić amb una de les alumnes participants

Patricia Pérez
Professora de piano del CPMT

El gran virtuós del piano i solista internacional d’origen serbi va visitar el nostre centre dimecres passat 23 d’octubre. Dacić, establit a Espanya, prompte va connectar amb els alumnes i el públic assistent. I la vesprada va passar en un sospir.

Sorprén trobar, en aquesta societat d’artifici, i sovint aparador vacu del qual moltes vegades el que s’acostuma a esmentar com a art no escapa, a una persona senzilla i de port seré, que en cap moment va parlar de si mateix o del seu gran bagatge concertístic i formatiu (alumne predilecte de Lazar Berman). Tampoc abans o després de les classes. No ho necessita: es manifesta en el tracte, en els seus fets, en la seua senzillesa i claredat en la manera d’exposar als alumnes les idees i conceptes.

IMG_3325

Una altra instantània d’una de les classes magistrals

Així doncs, resulta inevitable per a fer-se una idea de la dimensió d’aquest pianista, citar part de la crítica de Justo Romero del concert que Dacić va oferir en el Museu Nacional de Ceràmica a València dilluns passat 21 d’octubre: asombra el aplomo, sobriedad y parquedad física de Dacić sobre el escenario. Sin aspavientos ni gestos innecesarios, extrae los máximos contrastes dinámicos del instrumento, sin en absoluto desmelenar un pelo de su larga melena. Asombra, también, ¡y de qué manera!, el absoluto control de las sonoridades y sus infinitos registros tímbricos, recurso que nunca es preciosista ni gratuito, sino parte de un concepto unitario que él gobierna y administra con un sentido expresivo y estético que, aún en la divergencia, son absolutamente contundentes y fascinantes.

IMG-20191023-WA0004

Patrícia Pérez, Joseph Mardon, Misha Dacić, M. Carmen Fortea i la directora Fani Blanch

Misha Dacić, establit a Espanya, és actualment professor de piano en l’Acadèmia Galamian a Màlaga, a l’Escola internacional de Música Alberto Jonás a València, i a l’Escola d’Alta Especialització Musical ‘Musikae’ a Madrid, activitat de combina amb concerts per tot el globus.

Ha sigut un honor i un plaer comptar aquesta experiència al nostre Conservatori.

El meu agraïment a tots els participants i assistens, a Eugeni Rescalvo (AMPA), al PAS, a Vanessa Calatayud i Antoni Pérez, i a la nostra directora, Fani Blach, pel seu suport i col·laboració.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s