Èxit dels alumnes de piano del CMPT al VI Concurs d’Interpretació Pianística “Joves Valors Valencians”

Redacció: Patricia Pérez/ Fotografia: Joseph Mardon

El CPMT va participar per primera vegada en aquest concurs en 2019. Enguany, els nostres pianistes tornen al CPMT amb un Premi Absolut, tres Primers Premis, quatre Segons Premis i set Tercers Premis. Entre els premiats, un alumne del projecte Tots Músics, Tots diferents.

Participants i jurat, al fons a l’esquerra, d’ensenyaments elementals i 1r de professional

Sens dubte, es presentava un apetible cap de setmana primaveral, per a gaudir de la natura o el temps lliure. Mentre joves habitants es banyaven en el riu, nosaltres vam donar-nos un bany de música i bona companyia. I ho vam gaudir en l’agradable entorn del Castell de Riba-roja, al costat del riu. Dins del marc dels XV Encontres de Joves Pianistes, el concurs es va celebrar el passat 28 i 29 de maig amb pianistes dels conservatoris “José Manuel Izquierdo” de Catarroja, “José Iturbi” de València, Riba-roja del Túria i Meliana. Per part del nostre centre, la participació ha sigut la més nombrosa, amb 18 alumnes d’ensenyaments elementals i professionals, dels professors Antonio Blaya, Mari Carmen Fortea, Joseph Mardon, Jordi Nogués, Patricia Pérez, Elisabet Sanchis i Anabel Roig.

El jurat, al fons a l’esquerra, i els participants de 2n a 4t d’ensenyaments professionals

El propòsit del concurs és recolzar i promocionar als joves pianistes d’aquests conservatoris en el seu procés de formació i desenvolupament artístic, a més d’oferir-los l’oportunitat de relacionar-se i compartir experiències amb alumnes d’altres centres i nivells, incentivant alhora la seua vinculació amb la música. En conseqüència, els premis no són únics en cada curs, és a dir, pot haver-hi diversos primers o segons premis. Cap alumne se’n va amb les mans buides. Tots reben un diploma de participació i un detall.

Així mateix, el professorat s’implica de manera desinteressada en tots els aspectes: organització, coordinació, formar part del tribunal avaluador, etc. Un professor representant a cada centre constitueix el tribunal, qui sols avalua als alumnes dels altres centres, no als del propi.

Álvaro López, el jurat de 5é i 6é d’ensenyaments professionals i l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga

Relació d’alumnat del CPMT premiat:

PREMI ABSOLUT

Lucía Shaozhuo Rubio Barreda, 5é d’EE.PP.

PRIMER PREMI

Zaira Jiménez Ribes, 4t d’EE.EE.

Alai Soria Sancho, 1r d’EE.PP.

Nerea Pérez Montero, 2n d’EE.PP.

SEGON PREMI

Lola Casañ Orihuela, 2n d’EE.EE.

Samuel Ortega Cámara, 4t. d’EE.PP.

Berta Galán Cuenca, 3r d’EE.PP.

Darío Pérez Montero, 2n d’EE.PP.

TERCER PREMI

Aitana Cascales Domínguez, 1r d’EE.EE.

Pablo Olmo Franquiz, 3r d’EE.EE.

Sofía Curiel Casabán, 4t d’EE.EE.

Naira Piqueras Sala, 4t d’EE.EE.

Claudia Ros Serrano, 4t d’EE.EE.

Teresa Colomina Company, 1r d’EE.PP.

Álvaro López García, 6é d’EE.PP.

Ha sigut costum que l’alumnat amb Premi Absolut puga oferir un recital al Palau de la Música de València. Esperem que l’any vinent hagen conclòs les obres de reforma per a poder celebrar-ho allà.

Lucía Shaozhuo Rubio, el jurat de 5é i 6é d’ensenyaments professionals i l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga
 

Des d’ací, agraïm la participació a tot l’alumnat i al seu professorat, alhora que els donem l’enhorabona. Agraïm també als eus pares i mares tot el suport que els proporcionen. Agraïment també extensiu al professorat del Conservatori de Riba-roja, encapçalat per David Gómez, i al seu alcalde, Robert Raga, per la seua acollida i amabilitat; a tots els companys dels centres participants; al nostre company Joseph Mardon pel seu impagable treball d’enregistrament i edició audiovisual.

Atenció: visiteu ací el canal YouTube del nostre conservatori, més d’una sorpresa trobareu, no us la perdeu!

Deja un comentario