MasterClasses amb Òscar Colomina

MASTERCLASSES AMB ÒSCAR COLOMINA: TOTA UNA EXPERIÈNCIA
D ́ELISABET SANCHIS, 16 d ́ABRIL DE 2024

Els dies 9 i 10 d ́abril ha tingut lloc al CPMT les masterclasses amb Òscar Colomina, Degà de l ́Escola Superior de Música Reina Sofía desde 2020. Anteriorment, Òscar ha sigut professor d ́ Orquestració en la Royal Academy of Music de Londres (2013-2019) i director musical de la Yehudi Menuhin School (2017-2020). Òscar es va formar com a violinista en el Conservatori Superior de Música de Valencia (2001) i com a compositor i director en la Guildhall School of Music & Drama i la Royal Academy of Music amb Malcolm Singer i Simon Bainbridge (composició) i Alan Hazeldine (direcció), i es va doctorar en aquesta última en 2010.

Gerard Balaguer, samb la pianista acompanyant Raquel López

Han sigut uns dies intensos i molt interessants.
Benjamin Franklin deia allò de “Dis-me i ho oblide, ensenya ́m i ho recorde, involucra ́m i ho aprenc”. Doncs bé, Òscar ha aconseguit involucrar els alumnes i, per a aconseguir-ho, les ferramentes han sigut moltes i molt variades. Es podria destacar sobretot la quantitat de preguntes que ha plantejat, per a que els alumnes, tant durant la masterclass com en el seu estudi diari se les plantegen una i una altra vegada. El cant, ferramenta fonamental i molt utilitzada per tots els músics, ha sigut una constant aquestos dies per a mostrar les seues idees de frasseig i tempo, entre d ́altres. També es podria ressaltar la seua gestualitat (probablement derivada de la seua faceta com a director d ́orquestra) i cóm funciona perfectament per a que els alumnes assumisquen allò que Òscar els estava explicant. Per últim ha treballat molt desde la consciència del que s ́està fent, del que es vol fer i, en definitiva, a reflexionar sobre la pràctica interpretativa.

Mario Carrasco


Com es pot vore a les fotos, les classes han sigut d ́allò més variades: flauta,viola, violins, pianos, quartets de corda i de saxos han tingut l ́oportunitat de rebre classes d ́aquest excel.lent músic i pedagog que és Òscar Colomina. En definitiva, ens hem quedat amb ganes de més i esperem que torne prompte pel CPMT!
Per últim, agraïr a la professora Maria Abad i al Departament de Tecla del CPMT la proposta d ́aquest curs i a l ́AMPA del Conservatori el fer possible aquesta activitat.

Esteban Vidal, Empar Medina, Samuel Gil, María Coronado


Deja un comentario